bezig met laden...

Een gezonde leefstijl aanleren op jonge leeftijd is een goede voorbereiding op een gezonde leefstijl als volwassene. Als je gezond leeft, kun je positieve effecten ervaren op diverse gebieden. Bij kinderen staat een goede gezondheid bijvoorbeeld in verband met het gevoel van eigenwaarde of hun cognitieve prestaties. Omgedraaid is een ongezonde leefstijl op jonge leeftijd te koppelen aan een lager sociaal-emotioneel welbevinden of gezondheidsklachten op latere leeftijd.

Smart and Fit richt zich op de universele preventie bij kinderen, leerkrachten en ouders en is daarom een programma voor iedereen! Kinderen van de basisschool komen zowel voor schooltijd, na schooltijd als tijdens schooltijd via een of meerdere bouwstenen in aanraking met wat een gezonde leefstijl inhoudt. Onderwerpen als gezonde voeding, bewuste keuzes en sport en bewegen komen aan bod.   

Scroll naar beneden voor meer informatie over de diverse pijlers en bouwstenen van het programma.

Lesmethode Smart and Fit

De lesmethode 'Smart and Fit' bestaat uit 24 verschillende en compleet uitgewerkte groepsopdrachten voor de groepen 1 t/m 8. De groepsleerkracht kan op deze manier de opdrachten goed implementeren binnen het bestaande lesaanbod.

Leerlingen gaan samen met de leerkracht aan de slag met uitdagende materialen zoals stappentellers, mallen en spuitbussen, loepjes, weegschaaltjes, gruitmeters en posters.

De opdrachten (handleiding, bijlages, werkbladen en gebruiksmaterialen) worden overzichtelijk opgeborgen in de 'Smart and Fit' ladekast. Daarnaast zijn alle opdrachten ook digitaal te bekijken via deze website. 

Wilt u in uw gemeente, stichting of school ook de methode Smart and Fit gebruiken? Dat kan! Wij bieden de mogelijkheid om de totale lesmethode aan te schaffen of te huren. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Programma Smart and Fit

Tijdens de 'Smart and Fit' week werken we met basisscholen aan een gezonde en actieve levensstijl voor kinderen uit het primair onderwijs. Gedurende (bij voorkeur) één week werkt de hele school aan bewegen, voeding en gedrag. Naast de lesmethode 'Smart and Fit' worden er in deze week nog meer programma onderdelen uitgevoerd. Deze onderdelen staan in onderstaand overzicht beschreven.

Contact

Elk schooljaar wordt het programma Smart and Fit bij ruim 40 basisscholen in drie verschillende gemeenten uitgevoerd. Wilt u meer informatie over de methodiek of wilt u weten hoe dit programma ook op uw school of in uw gemeente kan worden uitgevoerd? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

046 - 475 72 61
M post@ecsplore.nl
I www.ecsplore.nl

Ecsplore is onderdeel van PIW Groep.

Het Team
Dean Wolters
Algemene projectcoördinatie
Stefan Virdis
Team Sittard-Geleen
Sjoerd Rietjens
Team Beekdaelen & Stein
Amy Karel
Team Sittard-Geleen & Beekdaelen
Bryan Heijnen
Team Beekdaelen & Stein
Chendo Kölker
Team Stein en Beekdaelen
Jonas Nouwen
Team Sittard-Geleen